Nov 25, 2017
248 Views

Sarmalute in foi de vita

Written by
banner

Ingrediente sarmale în foi de vita:

  • 800 g carne tocată de porc /vita
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pastă de tomate sau roşii
  • 30 de foi de vita (fie conservate fie congelate)
  • piper
  • 1 lingură sare
  • mărar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare sarmale în foi de vita:

  1. Frunzele de vita se congeleaza 2 zile iar inainte de pregatirea retetei se scot si se lasa pana se decongeleaza complet.
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Se pune carnea cat o nuca in foaia de vita
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.
  10. Se servesc cu smantana sau iaurt
Summary
recipe image
Recipe Name
Sarmalute in foi de vita
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Article Categories:
Retete de Craciun
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu