Nov 5, 2017
197 Views

Sarmale in foi de varza dulce

Written by
banner

Ingrediente sarmale în foi de varza dulce:

  • 800 g carne tocată de porc
  • 100 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pastă de tomate sau roşii
  • 1 varză mare dulce
  • piper
  • 1 lingură sare
  • mărar
  • cimbru
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare sarmale în foi de varza dulce:

  1. Varza dulce se baga la congelator 2 zile si apoi se scoate si se lasa la dezghetat
  2. Se toaca marunt cateva codite de marar care se calesc impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia
  3. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in câteva ape, ceapa calita, piperul, sarea şi 100 ml de apa.
  4. E foarte important adaosul de apa in umplutura.
  5. Foile de varza se taie selectandu-se bucătile in care carnea poate sa fie impachetata.
  6. Se formeaza sarmalele dar nu prea strans iar apoi se dispun concentric in oala (de lut), în straturi succesive în formă de melc.
  7. Afumatura se aseaza printre sarmale, la fel şi mararul, foile de dafin şi cimbrul.
  8. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate, zema de lamaie şi două linguri ulei.
  9. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lasate să fiarba la foc mic timp de 2 ore.
Summary
Recipe Name
Sarmale in foi de varza dulce
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Article Categories:
Retete de Craciun
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu