• Reteta: Festiva
  • Dificultate: medie
  • Reteta Sarlota de ciocolata cu banane – la pahar

Ingrediente:

  • 250 g de frișcă,
  • 100 g de ciocolată neagră,
  • 3 ouă,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 2 linguri de amidon,
  • 350 ml de lapte,
  • 1 plic gelatina praf,
  • doua sau trei banane.

Preparare:

  1. Se amestecă ouăle cu zahărul.
  2. Se adaugă și amidonul și apoi se subțiază compoziția cu laptele călduț.
  3. Se pune amestecul pe foc mic și se amestecă mereu până se îngroașă.
  4. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata neagră şi se amestecă până când se topește.
  5. Gelatina se topeste in putina apa rece. Se pune apoi in jumatate de minut la cuptorul cu microunde
  6. Se adauga gelatina in crema de ciocolata
  7. Se lasă să se răcească şi, pentru a evita întărirea cremei, se acoperă vasul cu un prosop.
  8. După ce s-a răcit crema de ciocolată se încorporează frișca cu mișcări ușoare.
  9. In pahare se aseaza in straturi banane feliute si crema de ciocolata
  10. Deasupra se razuiesc fulgi de ciocolata sau cocos

reteta-sarlota-de-ciocolata-cu-banane-6

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sarlota de ciocolata cu banane
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)