• Reteta: Rustica
  • Dificultate: Usoara

Ingrediente:

  • 400 de grame de faina
  •  250 de grame de unt
  • 150 de grame de iaurt
  • 20 de grame de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou pentru uns saratelele
  • faina pentru presarat
  • cascaval ras

Preparare:

  1. Se cantareste faina intr-un castron incapator si se adauga untul rece.
  2. Drojdia se freaca intr-un castronel cu zaharul pana se lichefiaza.
  3. Grasimea se incorporeaza rapid, cu varful degetelor, in faina, apoi se adauga sarea.
  4. Se adauga drojdia lichefiata si iaurtul.
  5. Se framanta rapid, doar 3-4 minute, cat sa se omogenizeze totul
  6. Aluatul trebuie sa fie mai degraba tare
  7. Aluatul neted se modeleaza intr-o bila care se acopera si se lasa la temperatura bucatariei timp de 20 de minute.
  8. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 4 mm
  9. Se taie cu cutitul de saratele, in fasii de 1 deget jumatate
  10. Se ung saratele cu oul batut iar apoi se presara cascavalul ras
  11. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc