Saratelele sunt o gustare excelenta pe mesele de sarbatori ale romanilor.
Ingrediente Saratele
- 400 de grame de faina
- 250 de grame de unt
- 150 de grame de iaurt
- 20 de grame de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1 ou pentru uns saratelele
- faina pentru presarat
- cascaval ras
Preparare Saratele
- Se pune faina intr-un castron incapator si se adauga untul rece.
- Drojdia se freaca intr-un castronel cu zaharul pana se lichefiaza.
- Untul se incorporeaza rapid, cu varful degetelor, in faina, apoi se adauga sarea.
- Se adauga drojdia lichefiata si iaurtul
- Se framanta rapid, doar 3-4 minute, cat sa se omogenizeze totul
- Aluatul trebuie sa fie mai degraba tare
- Aluatul neted se modeleaza intr-o bila care se acopera si se lasa la temperatura bucatariei timp de 20 de minute.
- Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 5 mm
- Se taie cu cutitul de saratele, in fasii late de 1 cm
- Se ung saratele cu oul batut iar apoi se presara cascavalul ras
- Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc (mare atentie sa nu se arda)
aperitive
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cele mai fragede saratele · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · reteta saratele · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · retete simple · sanatate · saratele · saratele fragede · tasty recipes · weekend delight