mai 20, 2016
2020 Views
Comentariile sunt închise pentru Saratele fragede

Saratele fragede

Written by

Saratelele sunt o gustare excelenta pe mesele de sarbatori ale romanilor.

Ingrediente Saratele

  • 400 de grame de faina
  • 250 de grame de unt
  • 150 de grame de iaurt
  • 20 de grame de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou pentru uns saratelele
  • faina pentru presarat
  • cascaval ras

Preparare Saratele

  1. Se pune faina intr-un castron incapator si se adauga untul rece.
  2. Drojdia se freaca intr-un castronel cu zaharul pana se lichefiaza.
  3. Untul se incorporeaza rapid, cu varful degetelor, in faina, apoi se adauga sarea.
  4. Se adauga drojdia lichefiata si iaurtul
  5. Se framanta rapid, doar 3-4 minute, cat sa se omogenizeze totul
  6. Aluatul trebuie sa fie mai degraba tare
  7. Aluatul neted se modeleaza intr-o bila care se acopera si se lasa la temperatura bucatariei timp de 20 de minute.
  8. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 5 mm
  9. Se taie cu cutitul de saratele, in fasii late de 1 cm
  10. Se ung saratele cu oul batut iar apoi se presara cascavalul ras
  11. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc (mare atentie sa nu se arda)

aperitive

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 2021
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Ratatouille

Ratatouille

mai 18, 2021

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Comments are closed.

Meniu