Secrete: se coc vinetele la foc mare, se lucreaza cu ustensile de lemn

  • Reteta: rustica
  • Dificultate: medie

    Salata de vinete cu ceapa_Deliciu

    Salata de vinete cu ceapa_Deliciu

Ingrediente:

Preparare:

  1. Vinetele se coc la foc mare (in cuptor sau pe aragaz)
  2. Dupa ce s-au copt, vinetele se curata (http://www.deliciudeweekend.ro/curatare-vinete-coapte/)
  3. Se lasa la scurs cel putin 1 ora (intr-o strecuratoare)
  4. Dupa ce s-au scurs se toaca vinetele pe un fund de lemn cu un tocator de lemn
  5. Vinetele tocate se pun intr-un castron de lemn sau ceramica
  6. Se adauga sare
  7. Cu o lingura de lemn, se freaca vinetele
  8. Se pune ulei putin cate putin si se continua mestecarea pana vinetele incep sa se albeasca
  9. Usturoiul se piseaza
  10. Se curata ceapa si se toaca
  11. Se adauga usturoiul si ceapa in salata de vinete
  12. Se amesteca de cateva ori
  13. Se adauga maioneza si se amesteca
  14. Se da la frigider
Salata de vinete cu ceapa_Deliciu

Salata de vinete cu ceapa_Deliciu

Salata de vinete cu ceapa_Deliciu

Salata de vinete cu ceapa_Deliciu