• Reteta: rustica
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

Preparare:

  1. Vinetele se coc la foc mare (in cuptor sau pe aragaz)
  2. Dupa ce s-au copt, vinetele se curata (http://www.deliciudeweekend.ro/curatare-vinete-coapte/)
  3. Se lasa la scurs cel putin 1 ora (intr-o strecuratoare)
  4. Dupa ce s-au scurs se toaca vinetele pe un fund de lemn cu un tocator de lemn
  5. Vinetele tocate se pun intr-un castron de lemn sau ceramica
  6. Se adauga sare
  7. Cu o lingura de lemn, se freaca vinetele
  8. Se pune ulei putin cate putin si se continua mestecarea pana vinetele incep sa se albeasca
  9. Usturoiul se piseaza
  10. Se curata ardeiul copt si se taie fasii mici
  11. Se adauga usturoiul si ardeiul in salata de vinete
  12. Se amesteca de cateva ori
  13. Se adauga maioneza si se amesteca
  14. Se da la frigider
Salata de vinete cu ardei copt

Salata de vinete cu ardei copt