Timp de preparare: ½ ora Reteta: Originala
Dificultate: mica Portii: o tava rotunda
Se recomanda folosirea unei forme/ tavi rotunde, cu peretii mai inalti
Ingrediente:

Blat:

  • 6 briose cu ciocolata (se pot folosi biscuiti in loc de briose)
  • ½ pachet de unt
  • Lapte
  • 2 banane

Crema de Mascarpone:

  • 1 cutie de Mascarpone
  • 4 banane coapte
  • 200 ml frisca batuta
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita Esenta de vanilie

Decor

  • 2 vafe
  • 400 ml frisca batuta cu zahar
  • Sos de ciocolata

 

Preparare:

Blatul

  1. Se sfarama briosele (eu le pun in mixer)prajitura cu banane si mascarpone blat
  2. Se rastoarna intr-un bol amestecul de briose si se amesteca cu untul topit (la  microunde – 1 minut) si putin lapte
  3. Amestecul lipicios se preseaza pe fundul si pe marginile unei tavi
  4. Bananele se taie felii
  5. Peste blat se aseaza feliutele de banana

Crema de Mascarpone

prajitura cu banane si mascarpone banane

prajitura cu banane si mascarpone 7 prajitura cu banane si mascarpone 7

 

  1. Bananele se pun in blender si se fac piure
  2. Mascarpone se amesteca cu zaharul si cu esenta de vanilie pana amestecul devine omogen.
  3. Peste crema de mascarpone se adauga piureul de banane si frisca batuta
  4. Dupa ce s-a omogenizat piureul se pune stratul de banane

Décor

  1. Se orneaza cu frisca, peste care se presara bucati sfaramate de vafa
  2. Se adauga sosul de ciocolata in fire subtiri

Se tine la frigider cel putin o ora inainte de servire

prajitura cu banane si mascarpone

prajitura cu banane si mascarpone

 

prajitura cu banane si mascarpone 2

prajitura cu banane si mascarpone 2

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Prajitura Deliciu de Weekend cu banane, mascarpone si frisca
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)