• Reteta: originala
  • Dificultate: mare

Forma

  • o forma de tort cu diametrul de 25

Ingrediente

Blat

  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusurile
  • 2 mere si 2 pere
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de scortisoara
  • unt pentru uns forma

Gem:

  • 1 borcan gem de prune (300 g)

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita amidon

Preparare

  1. Se încălzește cuptorul.blat deliciu
  2. Se topeste untul si apoi se lasa sa se raceasca
  3. Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spuma
  4. Într-un castron se amesteca făina cu praful de copt
  5. Se adaugă untul și apoi ouăle. Se amestecă.
  6. Perele si merelese curate (se scoate cotorul si se taie cubulețe).
  7. Se calesc putin pe foc cu scortisoara si zaharul vanilat.
  8. Se iau de pe foc si se lasa la racit
  9. Se pun în aluat.
  10. Ungem un forma unt si presărăm făina.
  11. Turnăm aluatul in forma și punem în cuptor.
  12. Se coace aprox 10 minute (se va coace dupa ce puneti bezeaua)
  13. Se lasa blatul la racit si apoi se pune gemul de prunedeliciu gem
  14. Albusurile se bat la mixer pana devin spumoase
  15. Se adauga zahrul tos, lingura cu lingura (asteptati sa se topeasca zaharul pus anterior)
  16. Bateti la mixer inca 10 minute dupa ce ati terminat tot zaharul pana bezeaua face turturi
  17. Adaugati otetul si amidonul si vanilia si bateti inca 10 minute
  18. Bezeaua trebuie sa fie tare
  19. Se aseaza bezeaua peste gem
  20. Se da la cuptor si se lasa la foc foarte mic 1 ora

bezea cuptor

deliciu cu gem si bezea

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)