oct. 25, 2015
13207 Views

Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea

Written by

Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea – imi place gemul de prune, bezeaua si aluaturile cu fructe si scortisoara. Asa ca am alaturat cele trei elemente si am facut o reteta noua de prajitura.

Forma

  • o forma de tort cu diametrul de 25

Ingrediente Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea

Blat

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusurile
  • 2 mere si 2 pere
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de scortisoara
  • unt pentru uns forma

Gem:

  • 1 borcan gem de prune (300 g)

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita amidon

Preparare Prajitura Deliciu de Weekend cu gem si bezea

  1. Se preincalzeste cuptorul.blat deliciu
  2. Se topeste untul si apoi se lasa sa se raceasca
  3. Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spuma
  4. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt
  5. Se adauga untul si apoi ouale. Se amesteca
  6. Perele si merele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete).
  7. Se calesc putin pe foc cu scortisoara si zaharul vanilat.
  8. Se iau de pe foc si se lasa la racit
  9. Se pun in aluat.
  10. Ungem un forma unt si presaram faina.
  11. Turnam aluatul in forma si punem in cuptor.
  12. Se coace aproximativ 10 minute (se va continua coacerea dupa ce puneti bezeaua)
  13. Se lasa blatul la racit si apoi se pune gemul de prunedeliciu gem
  14. Albusurile se bat la mixer pana devin spumoase
  15. Se adauga zahrul tos, lingura cu lingura (asteptati sa se topeasca zaharul pus anterior)
  16. Bateti la mixer inca 10 minute dupa ce ati terminat tot zaharul pana bezeaua face turturi
  17. Adaugati otetul si amidonul si vanilia si bateti inca 10 minute
  18. Bezeaua trebuie sa fie tare
  19. Se aseaza bezeaua peste gem
  20. Se da la cuptor si se lasa la foc foarte mic 1 ora
bezea cuptor
deliciu cu gem si bezea

retete de prajituri si torturi noi

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu