• Reteta: Tocanita
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 4 gaturi de curcan (puteti pune orice bucati de curcan)
  • 1 kg cartofi
  • 300 g morcov
  • 4 ardei capia rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1 lingura boia
  • 1 cana de apa

Preparare:

  1. Vasul roman se scufunda in apa cel putin 1 ora
  2. Legumele se curata si se taie rondele
  3. Intr-un castron se pun legumele si uleiul apoi se presara boiaua, sarea si piperul
  4. Se amesteca bine
  5. Se aseaza legumele in vasul roman
  6. Se adauga apa
  7. Peste legume se aseaza gaturile de curcan
  8. Se pune capacul si se da la cuptor la foc mic-mediu
  9. Se lasa 1 ora si jumatate
  10. Se scoate apoi capacul si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca