Mar 3, 2017
2816 Views

Cozonac pufos cu nuca si cacao

Written by
banner

“Cozonacul este mireasma familiei”

  • Timp de preparare: 2 ore
  • Dificultate: mare
  • Reteta: Traditionala
  • Portii: 3 cozonaci mici

    Cozonac pufos

    Cozonac pufos

Ingrediente cozonac:

  • 600 g faina (cernuta de cu seara)
  • 200 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • maia (se amesteca 2 plicuri de 7g de drojdie cu putin lapte si zahar si se lasa la crescut)
  • 8 galbenusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 150 g unt topit

Umplutura:

  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 albusuri de ou batute spuma
  • putin lapte

Pentru uns cozonacii:

  • 1 galbenus amestecat cu putin lapte
  • putin zahar brun

Preparare

  1. In masina de paine se pune faina iar peste se presara praful de copt. Se pune un praf de sare intr-o parte. Sarea nu trebuie sa atinga maiaua. Se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Se adauga galbenusurile.
  2. Se porneste programul de coca (la mine e programul 8). Zaharul se amesteca in lapte. Se toarna putin cate putin peste amestecul de faina. Se adauga untul topit dar nu direct pe coca (puneti pe marginile recipientului). Se inchide capacul si se apasa Start program si se lasa pana termina (adica framantat si crescut).
  3. Atentie: Nu folositi programul care implica si coacere.
  4. Se prepara umplutura. In albusul de ou se adauga nucile faramitate si esenta de rom. Se mai pune lapte atat cat umplutura sa fie moale si usor de intins pe foi.
  5. Dupa ce se termina programul scoateti coca. In prealabil faceti cald in bucatarie. Dupa ce se termina programul scoateti coca. In prealabil faceti cald in bucatarie (inchdeti toate geamurile si porniti cuptorul). Impartiti coca in 4 bucati. Intindeti cate o foaie si intindeti umplutura. Rulati foile in asa fel incat umplutura sa fie inauntru. Impletiti cate doua foi. Asezati in formele de cozonac. Asezati tavile pe dulap, invelite cu prosoape curate, unde pot sa creasca. Dupa ce au crescut, puneti tavile in cuptor.
  6. Dupa ce s-au copt ungeti cozonacii cu un galbenus amestecat cu lapte si presarati cu zahar brun. Mai lasati

Cozonac pufos

Cozonac pufos

Cozonac pufos

Summary
recipe image
Recipe Name
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Retete de Craciun
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu