• Reteta frantuzeasca
  • Eu am cautat pe net retete de choux-a-la-creme si am ales sa folosesc masina de paine pentru a face crema 🙂
  • Daca nu aveti masina de paine, crema se face la bain marie, pe foc….sau intr-o cratita cu fund dublu

Ingrediente Choux a la creme

Aluat

  • 100 ml ulei ,
  • 200 ml apa,
  • 200 gr faina,
  • 5 oua,
  • un praf de sare.

Crema

  • 2 linguri amidon,
  • 500 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 180 gr zahar,
  • 10 ml lapte pentru dizolvat amidonul,
  • vanilie,
  • un praf de sare

Decor

  • 300 g frisca batuta vanilata,
  • ciocolata topita

Preparare Choux a la creme

Aluatul

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana la fierbere,
  2. Se adauga intreaga cantitate de faina,
  3. Se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  4. Se ia de pe foc continuand amestecarea pana scade temperatura.
  5. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  6. Turnam aluatul cu ajutorul unui  pos  sub forma de aveline.
  7. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 20 de minute.
  8. Dupa ce s-au racit capacele de choux a la creme se taie.

choux-a-la-creme-8

 
Crema
  1. In vasul de la masina de paine punem laptele la fiert la programul de Dulceata / Gem.
  2. Separat intr-un bol, cu un tel, se bat ouale, cu zahar, praf de sare si amidonul
  3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de oua,
  4. se lasa masina sa amestece pana se obtine o crema omogena
  5. Se adauga cateva picaturi de esenta vanilie.
  6. Cojile se umplu cu crema de vanilie calda si cu frisca
  7. Se aseaza intr-o forma de tort una langa alta
  8. Se stropesc cu ciocolata topita
  9. Se dau la frigider, pana a doua zi
choux-a-la-creme

choux-a-la-creme

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Reteta Choux a la creme, șualacrem, șu a la crem, choix a la creme sau eclere
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)