mart. 18, 2018
590 Views

Quiche Lorraine

Written by

O reteta frantuzeasca de Quiche Lorraine cu bacon si branza Emmentaler.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 125 g unt rece
  • 1 praf sare
  • 2 linguri apa rece
  • 250 g bacon
  • 100 g Emmentaler
  • 250 g smantana
  • 1 praf piper alb
  • 1 praf nucsoara

Preparare:

  1. Se taie bacon-ul bucatele mici
  2. Se parleste intr-o tigaie, fara sa mai adaugi ulei
  3. Aluat de tarta:
    1. Intr-un castron se pune faina
    2. Se face loc in mijloc si se pune oul, sarea si untul rece, taat bucatele
    3. Se framanta aluatul
    4. Dacă este nevoie se adaugă câţiva stropi de apă minerala, pentru a lega aluatul.
    5. Se lasă la frigider minim 3 ore, sau chiar peste noapte.
  4. Se întinde aluatul cu un sucitor şi se pune într-o tavă de tarte, cu marginea ondulată, unsa cu putin unt
  5. Se dă la rece 10 minute şi se coace încă 10-15 minute la foc mediu.
  6. Se amestecă smântâna cu ouă, sare, piper şi nucşoară.
  7. Se umple tarta cu bacon, brânza rasă, crema de smântână şi se coace la foc mediu circa 30 de minute.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Quiche Lorraine
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *