Mar 18, 2018
130 Views

Quiche Lorraine

Written by
banner

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 125 g unt rece
  • 1 praf sare
  • 2 linguri apa rece
  • 250 g bacon
  • 100 g Emmentaler
  • 250 g smantana
  • 1 praf piper alb
  • 1 praf nucsoara

Preparare:

  1. Se taie bacon-ul bucatele mici
  2. Se parleste intr-o tigaie, fara sa mai adaugi ulei
  3. Aluat de tarta:
    1. Intr-un castron se pune faina
    2. Se face loc in mijloc si se pune oul, sarea si untul rece, taat bucatele
    3. Se framanta aluatul
    4. Dacă este nevoie se adaugă câţiva stropi de apă minerala, pentru a lega aluatul.
    5. Se lasă la frigider minim 3 ore, sau chiar peste noapte.
  4. Se întinde aluatul cu un sucitor şi se pune într-o tavă de tarte, cu marginea ondulată, unsa cu putin unt
  5. Se dă la rece 10 minute şi se coace încă 10-15 minute la foc mediu.
  6. Se amestecă smântâna cu ouă, sare, piper şi nucşoară.
  7. Se umple tarta cu bacon, brânza rasă, crema de smântână şi se coace la foc mediu circa 30 de minute.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Quiche Lorraine
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Meniu