Carnea de prepelita este o carne foarte gustoasa cu un continut scazut de colesterol si grasimi. Reteta de prepelite la cuptor cu unt aromatizat este o reteta potrivita pentru mesele de duminica sau de sarbatori.

Ingrediente:

  • 4 prepelite
  • 100 g unt
  • suc de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • cimbru
  • salvie
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml de supa de pui
  • sare si piper

Prepare

  1. Se spala prepelitele si se tamponeaza cu un prosop
  2. Intr-un castron se amesteca untul cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie, cimbrul, salvia si usturoiul pisat
  3. Cu acest amestec se ung prepelitele si pe dinafara si pe dinauntru
  4. Se inteapa picioarele prepelitelor cu o scobitoare pentru a nu se arde in cuptor
  5. Se aseaza prepelitele intr-un vas de lut sau un vas termorezistent, cu capac
  6. Se adauga supa de pui, sarea si piperul
  7. Se dau la cuptor la foc mediu acoperite pentru 40 de minute
  8. Se indeparteaza apoi capacul si se mai lasa 20 de minute sa se rumeneascaPrepelite la cuptor cu unt aromatizat
Summary
recipe image
Recipe Name
Prepelite la cuptor cu unt aromatizat
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)