• Retetea: originala
  • Dificultate: mica

Ingrediente:

  • 2 pachete de biscuiti de cacao Petit Beurre
  • 100 g unt topit
  • 20 de bomboane Ferrero Rocher
  • 500 ml de frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 1 ciocolata neagra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie de Mascarpone de 250 G
  • 1 lingura de Cacao pt decor

Preparare:

  1. Biscuitii  si 5 bomboane Ferrero se macina la robot, la rasnita sau intr-o punga, manual
  2. Peste biscuitii macinati se adauga untul topit 1 min la cuptorul cu microunde
  3. Se amesteca pana devine lipicios (daca este nevoie adaugati lapte)
  4. Se pune amestecul intr-o tava si se taseaza cu o lingura pe fundul tavii si putin pe pereti
  5. Se da la frigider aproximativ 1 ora
  6. Se pregateste crema de Mascarpone:
    1. Se bate frisca lichida la mixer
    2. Dupa ce s-a intarit frisca, se adauga Mascarpone, apoi zaharul tos si esenta de vanilie
    3. Se mai amesteca putin la viteza mica
  7. 10 linguri din crema de mascarpone se pastreaza separat intr-un castron
  8. Se scoate tava din frigider cu biscuitii tasati si se aseaza cateva jumatati de bomboane Ferreo
  9. Se pune crema de Mascarpone peste biscuitii tasati
  10. Se mai da frigider inca jumatate de ora
  11. Intre timp se topeste ciocolata neagra 1 minut la cuptorul cu microunde
  12. Se pune ciocolata peste crema ramasa de mascarpone
  13. Acest amestec se pune pe deasupra cremei albe
  14. Se da la frigider peste noapte
  15. A doua zi se decoreaza cu restul de bomboane Ferrero si se cerne cacao pe desupra

Summary
recipe image
Recipe Name
Prajitura Ferrero Rocher
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)