Ustensile:

  • forma mica rotunda fara fund cu pereti detasabili
  • vas de sticla termorezistenta pentru topit ciocolata
  • Oala pentru bain marie (in care sa incapa vasul de sticla
  • farfurie de prezentare

Ingrediente

  • Spuma de ciocolata neagra
    • 300 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la President)
    • 200 g ciocolata (eu pun jumatate din aia cu lapte si jumatate ciocolata neagra cu 80% cacao)
  • Spuma de ciocolata alba
    • 300 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la President)
    • 200 g ciocolata alba
  • Cacao – pentru decor

Preparare:

  1. Spuma de ciocolata neagra:tort
    1. Se bate smantana dulce pana devine frisca
    2. Se topeste ciocolata cu lapte rupta bucati , intr-un vas cu fund dublu (la bain marie), amestecand tot timpul.
    3. Cand este calda ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
    4. Se lasa la racit
  2. Spuma de ciocolata alba
    1. Se bate smantana dulce pana devine frisca
    2. Se topeste ciocolata alba rupta bucati , intr-un vas cu fund dublu (la bain marie), amestecand tot timpul.
    3. Cand este calda ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
    4. Se lasa la racitPrajitura cu spuma de ciocolata
  3. Se pun formele fara fund pe o farfurie
  4. Se pune spuma de ciocolata neagra cam o treime din forma
  5. Se lasa la racit 1 ora
  6. Se scoate din frigider si se pune spuma de ciocolata alba, in mijlocul formei, lasand marginile libere
  7. Se baga la frigider 1 ora
  8. Se scoate si se pune spuma de ciocolata neagra pe margini si peste spuma alba, pana la marginea formei
  9. Se niveleaza cu un cutit
  10. Se baga la frigider cel putin 3 ore
  11. Se face la fel cu restul de crema in alte forme (de obicei sunt necesare cam 3)
  12. Inainte de servire se scoate din frigider, se scoate forma si se pudreaza cu cacao

Prajitura cu spuma de ciocolata