• Dificultate: medie
  • Portii: O tava cu diametrul de 30 cm

Ingrediente

Strat de briose:

  • 10 briose mari de ciocolata cu fulgi de ciocolata
  • putin lapte
  • 50 g unt topit

Crema de arahide:

  • 1 borcan de unt de arahide
  • 150 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 20 ml de frisca lichida

Glazura de ciocolata

  • 1 ciocolata 75%cacao
  • 7 linguri din crema de arahide de mai sus
  • 2 pachete de biscuit Oreo

Preparare

  1. Briosele se faramiteaza.
  2. Se adauga laptele si untul topit pana se incorporeaza untul si laptele.
  3. Amestecul va fi unul lipicios. Acest amestec se aseaza pe fundul unei tavi si se taseaza.
  4. Se desfac cativa biscuit oreo si se pun peste amestecul lipicios.
  5. Se da la cuptor timp de 8 minute.
  6. Se amesteca untul de arahide, zaharul, laptele si frisca lichida pana devine o crema pufoasa.
  7. Crema de arahide se pune peste cel de briose. Se lasa la frigider minim 2 ore.
  8. Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu 5 linguri din crema de arahide (intr-un recipient de sticla).
  9. Se scoate tava din frigider si se toarna glazura.
  10. Se aseaza cu o lingura pana devine uniform stratul de ciocolata…
  11. se aseaza ici colo biscuiti Oreo fie intregi fie faramitati.
  12. Se da la frigider pentru minim 5 ore.
 Prajitura cu unt de arahide si OreoPrajitura cu unt de arahide si Oreo