Feb 18, 2018
656 Views

Poale-n brau, Placinte moldovenesti, Branzoaice – Reteta Video

Written by
banner

Poale-n brau – Placinte moldovenesti

Reteta traditionala

Ingrediente:

Aluat

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 30-40 g drojdie
  • sare

Se poate cumpara aluat din comert: Morarita – aluat fratuzesc (contine 2 foi de aluat)

Umplutură

  • 500 g brânză dulce
  • coajă de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 2 linguri gris
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri stafide
  • 1 lingurita de vanilie

1 galbenus pentru uns placintele

Preparare

  1. Se amesteca făina proaspăt cernută cu sarea, drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald.
  2. Se frămânţa aluatul 5-6 minute şi se laşa la dospit până îşi dublează volumul.
  3. Se amesteca brânza cu coaja rasă de lămâie şi ouăle, puse unul câte unul
  4. Se adauga zaharul si stafidele si se amesteca
  5. Când s-a omogenizat, adaugi mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces.
  6. Se intindeo foaie din aluat.
  7. Se imparte aluatul în pătrate şi se pune umplutură de brânză pe fiecare
  8. Se impacheteaza patratele unind capetele doua cate doua la mijloc.
  9. Se pun intr-o tava placintele, se ung cu galbenus de ou si se baga la cuptor pana se rumenesc
  10. Se presara cu zahăr pudra

Summary
recipe image
Recipe Name
Poale-n brau - Placinte moldovenesti
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Meniu