• Reteta: placinta
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 Foietaj frantuzesc (eu l-am cumparat din comert)
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 cepe medii
  • 10 ciuperci micute
  • 500 ml supa de pui
  • 3 linguri smantana grasa
  • ulei pentru calit legumele

Prepapare:

  1. Pieptul de pui se taie cubulete
  2. Se curata legumele
  3. Se foloseste o tigaie adanca sau un ceaun
  4. Se toaca ceapa si se caleste la foc mic pana devine sticloasa
  5. Se adauga morcovii taiati rondele subtiri si ardeiul capia cubulete
  6. Se adauga apoi ciupercile taiate felii
  7. Dupa ce s-au calit, legumele se pun intr-un castron
  8. Se mai adauga putin ulei si se caleste puiul la foc mic pana se albeste pe margini
  9. Se adauga apoi legumele
  10. Se adauga supa de pui
  11. Se acopera cu un capac tigaia sau ceaunul si se lasa pana se fierb carnea si legumele (supa ar trebui sa scada)
  12. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, se scurge lichidul in surplus si se adauga smantana
  13. Se amesteca toate
  14. Aluatul de foietaj se imparte in doua foi
  15. Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza prima foaie, apoi umplutura de legume si pui iar apoi foaia de foietaj
  16. Se da la cuptor, aproximativ 20 de min, la foc mediu pana se rumeneste

placinta-cu-pui-3