• Reteta: rustica
  • Dificultate: mica

 


Ingrediente:

Aluat

  • 200 g margarină si unt (juma juma)
  • 400 g făină tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț cu praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • Putina apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg de mere – cutratate de coaja si de cotor
  • 100 g de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri scortisoara

Preparare aluat:

  1. Pentru aluat, freacă margarina cu zaharul.
  2. Încorporează ouale, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.
  3. Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  4. Daca e nevoie mai adaugă puțină apă minerală.
  5. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
  6. Poti păstra aluatul și in congelator câteva zile

Preparare umplutura de mere:

  1. Merele se dau pe razatoarea mare
  2. Intr-o oala se pun la calit
  3. Cand se lasa zeama se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
  4. Se mai lasa putin la calit

Preparare placinte:

  • Se intinde o foaie mare si subtire
  • se fac rotunduri cu un pahar
  • se pune umplutura pe cercurile formate…din doua in doua
  • Apoi se aseaza deasupra alt cerc
  • Pentru ca marginile sa se uneasca se apasa cu o furculita
  • Se coc la cuptor pana se rumenesc
  • se inteapa cu o furculita
Placinte cu mere

Placinte cu mere

Placinte cu mere

Placinte cu mere

Placinte cu mere

Placinte cu mere