• Reteta: rustica
  • Dificultate: medie
  • Portii: Pentru 4 persoane

Crema de branza ofera o aroma si o fragezime deosebita aluatului.

Ingrediente:

  • 400 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 100 g unt
  • 125 g crema de branza fina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • apa minerala

Umplutura:

  • 1 kg mere si pere
  • 50g zahar,
  • putina scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare:

  1. Se prepara aluat din faina, zahar, unt si crema de branza fina + 1 pliculet zahar vanilat.
  2. Se adauga apa minerala cat sa fie aluatul elastic.
  3. Aluatul se lasa la frigider intr-o folie de plastic 1 ora.
    Umplutura:
  4. Merele si perele se curata de coaja si se taie cubulete.
  5. Se calesc cu zahar, putina scortisoara si 1 plic zahar vanilat
  6. Aluatul se scoate de la frigider si se taie in doua.
  7. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de placinta. placinta
  8. Se pune umplutura iar deasupra se aseaza cealalta foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita.
  9. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de min la foc mic spre mediu.
Daca ti-a placut reteta apreciaza-ne pe Facebook [zilla_social]