• Reteta: Moderna
  • Dificultate: Mare

Ingrediente:

Crema de galbenus

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie.
  • 250 g smantana cu peste 20% grasime

Bezeaua

  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar pudra
  • o picatura esenta de vanilie

Preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Foaia de placinta se intinde
  3. Capsunile se taie rondele
  4. Rubarba se taie rondele
  5. Se amesteca fructele bucati cu zaharul
  6. Galbenusurile se bat spuma cu telul
  7. Se adauga zaharul si esenta de vanilie
  8. Se bat iar cu telul pana devin cremoase
  9. Se adauga smantana si se mai amesteca putin
  10. Albusurile se bat la mixer pana bezeaua face turturi
  11. Se adauga zaharul pudra
  12. Se mai bat inca 5 minute
  13. Bezeaua trebuie sa fie tare
  14. Se unge o forma rezistenta la caldura cu putin unt
  15. Se aseaza foaia de placinta
  16. Placinta capsuni si rubarba

    Placinta capsuni si rubarba

  17. Se pun fructele
  18. Placinta capsuni si rubarba

    Placinta capsuni si rubarba

  19. Se toarna peste fructe crema de galbenus
  20. Se aseaza bezeaua
  21. Se da la cuptor pana se rumeneste bezeaua
  22. Placinta capsuni si rubarba

    Placinta capsuni si rubarba