Jan 1, 2018
926 Views

Pavlova cu zmeura, afine si coacaze rosii

Written by
banner

Secretele acestei retete:

  • Faceti bezeaua exact asa cum este descris in retetea
  • Cuptorul trebuie sa fie preincalzit iar pe parcursul prepararii bezelei se tine pe treapta minima
  • Eu am folosit pentru a prepara bezeaua o tavita cu diametrul de 21 cm
  • Foloxiti mixerul sau telul pentru a prepara bezeaua
Ingrediente bezea
  • 5 albusuri
  • 300 grame zahar tos
  • 25 g amidon (1 lingura)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
  • 1 linguta otet
Ingrediente Crema si decor
  • 500 ml frisca naturala (smantana pt frisca cu min 30% grasime)
  • 200 g Mascarpone
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • 500 g fructe: zmeura, coacaze rosii, afine (afinele se pot pune asa cum sunt sau se poate face un jeleu)

Jeleu de afine:

  • Afine
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri zahar tos

Preparare:

  1. Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
  2. Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
  3. Se adauga praful de sare
  4. Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
  5. Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
  6. Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
  7. Adaugati otetul, amidonul si vanilia
  8. Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
  9. In tavita puneti hartie de copt si puneti spuma de bezea formand un gol in mijloc
  10. Puneti tavita in cuptor 1 ora la foc MIC
  11. Pregatiti crema: mascarpone se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul vanilat
  12. Bateti smantana de frisca cu un tel pana se intareste
  13. Amestecati crema de mascarpone cu frisca si apoi dati la frigider
  14. Dupa 1 ora scoateti bezeaua si lasati sa se raceasca
  15. Indepartati hartia de copt si asezati bezeaua in tava in care serviti prajitura
  16. Puneti in mijlocul bezelei crema de mascarpone
  17. Jeleu de afine: intr-o craticioara se pun afinele pe foc cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita amidon timp de 5 min. Se lasa sa se raceasca apoi se pune peste crema de mascarpone
  18. Adaugati zmeura si coacazele
  19. Dati la frigider cel putin 2 ore
  20. Pudrati cu zahar inainte de servire

Summary
Recipe Name
Pavlova cu zmeura, afine si coacaze rosii
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Retete Deserturi si Prajituri
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Meniu