Pentru reteta de sos de rosii se foloseste o tigaie adanca cu capac.

Ingrediente:

  • 400 gr paste fusilli
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri oregano
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras

Preparare:

  1. Se pu pastele la fiert intr-o oala incapatoare. Se fierb in functie de instructiunile de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline
  3. Se toaca ceapa marunt si se adauga in tigaie
  4. Se adauga un praf de sare
  5. Se caleste la foc mic pana devine sticloasa
  6. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc cu cutitul apoi se taie marunt
  7. Se adauga in tigaie
  8. Cand ceapa a devenit sticloasa si s-a calit putin se adauga conserva de rosii (rosiile trebuie sa fie cuburi si decojite)
  9. Se adauga oregano si otetul balsamic
  10. Se pune capacul si se lasa la fiert 30 de minute la foc mic
  11. Gustati la final din sosul facut. Este delicios si plin de arome ce va vor incanta
  12. Se servesc pastele cu sos si parmezan pe deasupra
Summary
recipe image
Recipe Name
Paste cu sos de rosii
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)