Dec 17, 2016
1314 Views

Papanasi cu branza de vaci si dulceata

Written by
banner
  • Reteta: traditionala romaneasca
  • Dificultate: mare

Ingrediente:

  • 400 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • 200 gr smantana
  • 200 gr dulceata

Preparare:

  1. Punem branza de vaci faramitata intr-un bol si o frecam cu zaharul pudra. Puteti folosi si crema de branza fina.
  2. Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amestecam.
  3. Batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie.
  4. Amestecam incet pana cand albusurile sunt incorporate
  5. Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
  6. Aluatul trebuie sa fie moale
  7. Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si facem o gaura in mijloc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta.
  8. Incingem uleiul foarte bine
  9. Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei.
  10. Ii scotem pe servetele absorbante ca se eliminam uleiul in exces.
  11. Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra (recomand de fructe de padure)
Summary
recipe image
Recipe Name
Papanasi cu branza de vaci si dulceata
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Retete Deserturi si Prajituri
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu