Nu stiu ce mancati voi in copilarie, dar noua mamaie din astea ne facea. Si erau foarte bune in diminetile de primvara cand ne trezeam infometate 🙂

  • Reteta: rustica
  • Dificultate: simpla

Ingrediente:

  • O bagheta (orice tip de paine preferati)
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit

Preparare:

  1. Se pune tuciul pe foc
  2. Intr-o farfurie adanca se bat ouale
  3. Lapte se pune intr-o alta farfurie adanca
  4. Painea se taie felii de 1 cm grosime
  5. Feliile de paine se inmoaie in ou, apoi in lapte, apoi se aseaza in uleiul incins
  6. paine prajita lapte1
  7. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti
  8. Se scot pe servetele, se indeparteaza surplusul de grasime
  9. Se pot manca cu branza sau pudrate in zahar 🙂
  10. paine prajita cu ou si lapte