• Reteta: clasica
  • Dificultate: mica
  • Portii: pentru 2 persoane

Ingrediente:

  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de lapte
  • jumatate de cana de frisca lichida
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

  1. Acest orez se prepara in masina de paine folosind programul Gem / Marmelada. Atentie…daca nu ai folosit niciodata acest program, s-ar putea ca masina sa scoata fum datorita depunerilor de faina de pe rezistenta…nu te speria…dupa 5 minute nu mai iese fum
  2. Pentru a face orezul este necesar la masina de paine 1 program si jumatate.
  3. Se seteaza masina de paine pe programul de marmelada (la mine dureaza 1 ora si 20).
  4. Se pune cana de orez si cana de apa. Se lasa asa primele 15 minute (in acest timp masina mea de paine doar incalzeste, nu amesteca).
  5. Dupa 15 minute se adauga cele 2 cani de lapte.
  6. Dupa 40 de minute se adauga zaharul normal si cel vanilat si coaja de lamaie.
  7. Dupa terminarea programului orezul trebuie sa fie umflat si amestecul destul de lichid.
  8. Se seteaza inca odata programul si se lasa orezul sa se mai umfle 15 minute.
  9. Dupa 15 minute, cand incepe sa amestece, se pune frisca lichida (nebatuta) si se mai lasa 7 minute.
  10. Se intrerupe programul.
  11. Gata…ai facut orez fara sa amesteci 🙂
 
Summary
recipe image
Recipe Name
Orez cu lapte si frisca lichida
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)