Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 pliculet 10 drojdieMinciunele pufoase
  • 120 ml lapte cald
  • 4 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 pahar iaurt grecesc (150 g)
  • esenta vanilie
  • coaja de la jumatate de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Preparare:

  1. Se amesteca laptele cald cu drojdia, zaharul si 3-4 linguri din faina, pana se obtine un amestec omogen.
  2. Se lasa la crescut pentru 15 minute, la cald.
  3. Se freaca galbenusurile cu iaurtul grecesc, mirodeniile (vanilie, coaja de lamaie/portocala) si sarea.
  4. Se cerne faina si se pune drojdia in mijlocul fainii,
  5. Se adauga crema de galbenusuri si iaurt.
  6. Se amesteca la inceput cu lingura, apoi se framanta cu mana, incorporand treptat si cele 5 linguri de ulei, pana se obtine un aluat ferm, nelipicios (se mai poate adauga faina in caz ca e prea lipisios sau lapte daca e prea tare)
  7. Se lasa la dospit minim o ora acoperit, la loc cald.
  8. Se presara faina pe blatul de lucru
  9. Se intinde aluatul crescut pe blat
  10. Se modeleaza in diverse forme in asa fel incat coca sa fie subtire (covrigei rotunzi, rulouri subtiri)
  11. Lasa minciunelele sa dospeasca din nou pentru 20-30 de minute.
  12. Se prajesc gogosile in baie de ulei pentru cateva secunde pe fiecare parte pana devin aurii
  13. Se pudreaza cu zahar
  14. Se fac foarte repede si se ard extrem de usor!

Minciunele pufoase

Summary
recipe image
Recipe Name
Minciunele pufoase
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)