Lava cake cu inghetata

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 3 linguri de faină
  • 3 linguri de zahar
  •  un pachet de unt (200 g)
  • 400 de grame de ciocolata neagra
  • Inghetata de vanilie

Preparare:

  1. Preincalziti cuptorul
  2. Bateti ouale la mixer, adaugati faina si zaharul pana obtineti o compozitie omogena, fina, cremoasa.
  3. Puneți la topit untul și ciocolata
  4.  Turnati peste compozitia obtinută anterior.
  5. E important să turnati cate putin, altfel ouale se coc, ciocolata și untul fiind calde.
  6. Pentru copt puteți folosi forme din ceramica rezistente la cuptor.
  7. Le ungeți cu unt si presarati zahar peste unt, ca sa nu se lipeasca prăjitura de peretii formei
  8. Umpleti formele cu amestec pentru prajituri.
  9. Asezati-le intr-o tava cu apa și puneti-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.
  10. Lasati 10-12 minute.
  11. Cand se crapa la suprafata sunt gata
  12. Adaugati ingheteta peste prajitura fierbinte

 

Lava cake cu inghetata deliciu

Summary
recipe image
Recipe Name
Lava cake cu inghetata
Published On