• Reteta: turceasca
  • Dificultate: mare

Aluat:

  • 450 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 280 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 500 gr carne tocata vita
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • condimente ( sare, piper, chimen)

Preparare:

  • Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora
  • Calim ceapa intr-o tigaie, adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute. Dupa 5 minute adaugam carnea tocata. Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute.
  • Aluatul il impartim in patru
  • Intindem fiecare parte intr-o foaie de 2 mm grosime.
  • Punem pe foaie un sfert din compozitia de carne. Asezam foaia tapetata cu faina (putem pune si hartie de copt
  • Coacem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Atentie la foaie…trebuie sa se rumeneasca usor pe margini. Daca tineti prea mult se intareste
  • Inainte sa le mancati puneti cateva fire de patrunjel peste partea cu umplutura si apoi stoarceti un sfert de lamaie. Rulati!

lahmachun2