feb. 14, 2015
1002 Views

Lahmachun

Written by
  • Reteta: turceasca
  • Dificultate: mare

Aluat:

  • 450 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 280 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 500 gr carne tocata vita
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • condimente ( sare, piper, chimen)

Preparare:

  • Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora
  • Calim ceapa intr-o tigaie, adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute. Dupa 5 minute adaugam carnea tocata. Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute.
  • Aluatul il impartim in patru
  • Intindem fiecare parte intr-o foaie de 2 mm grosime.
  • Punem pe foaie un sfert din compozitia de carne. Asezam foaia tapetata cu faina (putem pune si hartie de copt
  • Coacem in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Atentie la foaie…trebuie sa se rumeneasca usor pe margini. Daca tineti prea mult se intareste
  • Inainte sa le mancati puneti cateva fire de patrunjel peste partea cu umplutura si apoi stoarceti un sfert de lamaie. Rulati!

lahmachun2

Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *