iun. 9, 2019
119 Views

Inghetata de vanilie facuta in casa

Written by

Deliciul copilariei noastre, inghetata de vanilie facuta in casa

This post is also available in: English

Inghetata de vanilie este deliciul copilariei noastre. 

Secretele unei inghetate de vanilie reusite:

  • Amestecarea cremei la bain marie pana se ingroasa
  • Semintele din pastaia de vanilie care-i dau un gust mai bun decat esenta
  • Dupa ce o bagam la congelator trebuie scoasa odala la 20 de minute si amestecata pentru a nu se forma cristale de gheata

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte gras
  • 250 ml smantana lichida grasa (pentru frisca)
  • 125 g zahar
  • 2 pastai vanilie
  • putina sare

Preparare

  1. Se pune laptele intr-un vas pe foc
  2. Se fierbe laptele impreuna cu esenta de vanilie
  3. Galbenusurile de ou se bat in mixer
  4. In timp ce se bat galbenusurile, se adauga incet incet zaharul
  5. Se adauga praful de sare
  6. Dupa ce galbenusurile devin o spuma groasa incepeti sa adaugati laptele fiert.
  7. Se pregateste o oala cu apa pentru bain marie
  8. Se pune bolul cu crema de ou in oala cu apa fiarta si se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Atentie mare pentru ca nu trebuie sa se ingroase decat putin (cand bagati si scoateti o lingura de inox ramane un strat subtire pe lingura)
  9. Se lasa la racit si apoi se da la frigider jumatate de ora
  10. Se adauga frisca lichida peste crema de oua si se amesteca usor
  11. Se pune in aparatul de facut inghetata sau in caz ca nu aveti se da la congelator.
  12. Daca o puneti la congelator tb s-o scoateti din 20 in 20 de minute pentru a o amestecaInghetata de Vanilie facuta in casa
Summary
recipe image
Recipe Name
Inghetata de Vanilie facuta in casa
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *