Inghetata de vanilie este deliciul copilariei noastre. 

Secretele unei inghetate de vanilie reusite:

  • Amestecarea cremei la bain marie pana se ingroasa
  • Semintele din pastaia de vanilie care-i dau un gust mai bun decat esenta
  • Dupa ce o bagam la congelator trebuie scoasa odala la 20 de minute si amestecata pentru a nu se forma cristale de gheata

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte gras
  • 250 ml smantana lichida grasa (pentru frisca)
  • 125 g zahar
  • 2 pastai vanilie
  • putina sare

Preparare

  1. Se scot semintele din pastaia de vanilie
  2. Se pune laptele intr-un vas pe foc
  3. Se fierbe laptele impreuna cu semintele din pastaie si pastaia
  4. Galbenusurile de ou se bat in mixer
  5. In timp ce se bat galbenusurile, se adauga incet incet zaharul
  6. Se adauga praful de sare
  7. Dupa ce galbenusurile devin o spuma groasa incepeti sa adaugati laptele fiert (pastaia se arunca)
  8. Se pregateste o oala cu apa pentru bain marie
  9. Se pune crema de ou in oala cu apa fiarta si incepeti sa amestecati continuu pana crema se ingroasa. Atentie mare pentru ca nu trebuie sa se ingroase decat putin (cand bagati si scoateti o lingura de inox ramane un strat subtire pe lingura)
  10. Se lasa la racit si apoi se da la frigider jumatate de ora
  11. Se adauga frisca lichida peste crema de oua si se amesteca usor
  12. Se pune in aparatul de facut inghetata sau in caz ca nu aveti se da la congelator.
  13. Daca o puneti la congelator tb s-o scoateti din 20 in 20 de minute pentru a o amestecaInghetata de Vanilie facuta in casa
Summary
recipe image
Recipe Name
Inghetata de Vanilie facuta in casa
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)