Informatii utile despre reteta:

  • Guacamole este o reteta azteca bazata pe ingredientul principal, avocado.
  • Fructul de avocado este  bogat in fibre, vitamina B, vitamina K, vitamina E si potasiu
  • Fructul de avocado este copt atunci cand are coaja neagra.
  • De obicei in magazine il gasiti verde. Se coace daca-l impachetati in hartie si-l tineti intr-un loc uscat timp de 2 zile
  • Avocado se oxideaza repede, deci odata taiat, stropiti-l cu suc de lamaie
  • Exista Ziua Nationala a preparatului Guacamole si se serbeaza pe 16 Septembrie 🙂

Ingrediente:

  • 2 avocado bine coapte
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingura suc de lamaie sau lime
  • 1 rosie
  • 1 ardei iute mic (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel

Prepapare:

  1. Avocado se piseaza cu o furculita
  2. Se toaca ceapa marunt
  3. Se piseaza usturoiul
  4. Se toaca marunt ardeiul iute (optional)
  5. Se elimina semintele de la rosie si se toaca cubulete
  6. Se amesteca avocado cu rosiile, ceapa si usturoiul si ardeiul iute (optional)
  7. Se adauga sucul de lamaie
  8. Se adauga patrunjelul tocat
  9. Se adauga sare si piper