• Reteta: italiana
  • Dificultate: mica
  • Portii: pentru 2 persoane

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 ardei gras rosu sau capia sau galben (de care aveti)
  • 1 ceapa mica
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cateva fire de arpagic proaspat
  • uleifritattapost

Se mai pot adauga:

  • alte legume (morcov, fasole verde, fasole alba etc…toate fierte in prealabil sau din conserva)
  • sunca
  • cartofi prajiti (iese delicioasa)
  • Se poate folosi branza

Preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se bat ouale cu sarea si piperul.
  3. Se pune o tigaie pe foc mic
  4. Se pun cateva picaturi de ulei
  5. Ceapa se caleste in tigaie
  6. Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa se adauga ardeiul rosu tocat marunt. Se mai lasa putin la calit
  7. Se pun ouale apoi boabele de porumb si mazarea. Se lasa putin pana se rumeneste pe margini.
  8. In vasul de lut se pun cateva picaturi de ulei
  9. Se scoate ompleta din tigaie si se aseaza in olicica de lut.
  10. Se aseaza deasupra cascavalul, capacul apoi se pune in cuptor la foc mic
  11. Se lasa 10 minute la foc mic-mediu, se scoate capacul apoi se porneste grill-ul 2 minute

 

Daca ti-a placut reteta apreciaza-ne pe Facebook [zilla_social]