- Reteta: rustica
- Dificultate: medie
Mult timp pentru mine foile de placinta au fost o enigma. Imi place placinta dar nu reuseam niciodata sa fac acele foi fragede care sa fie nici prea subtiri nici prea groase iar foile din comert nu erau ce-mi doream. Asa ca, am cautat diverse retete, le-am testat, pana am ajuns la aceasta reteta care mi s-a parut perfecta 🙂
Ingrediente:
- 200 g margarină si unt (jumatate jumatate)
- 400 g făină tip 000
- 2 oua
- 150 g zahăr pudră
- 1/2 pliculeț cu praf de copt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- Putina apa minerala
Preparare:
- Pentru aluat, freacă margarina cu zaharul.
- Încorporează ouale, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.
- Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare.
- Daca e nevoie mai adaugă puțină apă minerală.
- Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
- Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin 1 oră.
- Scoate aluatul, imparte coca si intinde doua foi
- Pune-le apoi una peste alta, impacheteaza-le iar in folie de plastic si pune-le la frigider inca o ora
- Mai repeta inca odata operatiunea
- Poti păstra aluatul și in congelator câteva zile.
- Se pot umple cu dovleac
Umplutura de dovleac:
- 1 kg dovleac dat pe razatoare
- 150 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
- Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
- Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
- Din coca se fac doua foi cu facaletul
- Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
- Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza umplutura de dovleac
- Se pune si cealalta foaie cu ajutorul facaletului.
- Se inteapa cu furculita din loc in loc
- Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
- Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Summary

Recipe Name
Foi de placinta fragede / Pie crust
Published On
Total Time
Average Rating




