• Reteta: rustica
  • Dificultate: medie

Mult timp pentru mine foile de placinta au fost o enigma. Imi place placinta dar nu reuseam niciodata sa fac acele foi fragede care sa fie nici prea subtiri nici prea groase iar foile din comert nu erau ce-mi doream. Asa ca, am cautat diverse retete, le-am testat, pana am ajuns la aceasta reteta care mi s-a parut perfecta 🙂

Ingrediente:

  • 200 g margarină si unt (jumatate jumatate)
  • 400 g făină tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț cu praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • Putina apa minerala

Preparare:

  1. Pentru aluat, freacă margarina cu zaharul.
  2. Încorporează ouale, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.
  3. Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  4. Daca e nevoie mai adaugă puțină apă minerală.
  5. Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
  6. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin 1 oră.
  7. Scoate aluatul, imparte coca si intinde doua foi
  8. Pune-le apoi una peste alta, impacheteaza-le iar in folie de plastic si pune-le la frigider inca o ora
  9. Mai repeta inca odata operatiunea
  10. Poti păstra aluatul și in congelator câteva zile.
  11. Se pot umple cu dovleac

Umplutura de dovleac:

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara
  1. Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
  2. Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
  3. Din coca se fac doua foi cu facaletul
  4. Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
  5. Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza umplutura de dovleac
  6. Se pune si cealalta foaie cu ajutorul facaletului.
  7. Se inteapa cu furculita din loc in loc
  8. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
  9. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
 
Summary
recipe image
Recipe Name
Foi de placinta fragede / Pie crust
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)