Nov 26, 2017
2992 Views

Dutch Baby Pancake / Clatita la cuptor Dutch Baby

Written by
banner

O reteta extraordinar de simpla si interesanta cu origini germane, perfecta pentru Brunch-ul de Duminica

Sfaturi:

  • Iti trebuie o tigaie de fonta pe care o vei folosi in cuptor
  • Mai poti sa folosesti o tigaie de metal sau forme termorezistente
  • Nu deschide usa la cuptor in timp ce coci clatita
  • Clatita creste cum vrea ea :)….deci nu te panica daca nu creste pe margine ci in mijloc…cand o s-o scoti din cuptor…o sa se lase…oricum ar fi…e delicioasa 🙂

Eu am folosit un tuci de fonta si 2 forme mici termorezistente

Ingrediente Dutch Baby

  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 1 lingura zahar (optional)
  • putin ulei
  • zahar pudra
  • 200 g zmeura
  • 200 g capsuni
  • 3 felii de lamaie

Dutch Baby Pancake

Dutch Baby Pancake

Preparare Dutch Baby

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se ung tuciul si formele termorezistente cu ulei si se pun in cuptor
  3. Intr-un bol se amesteca ouale, laptele, faina, esenta de vanilie si zaharul pana se omogenizeaza
  4. Cand s-au incins foarte bine se scot vasele din cuptor si se toarna compozitia in ele
  5. Se baga la cuptor (tuciul trebuie pus pe gratar la inaltime medie fata de foc iar formele termorezistente se pun mai sus)
  6. Se lasa la cuptor 20 de minute la foc mediu
  7. Se scot dupa ce s-au rumenit marginile

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Dutch Baby Pancake / Clatita la cuptor Dutch Baby
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu