• Reteta: clasica
  • Dificultate: medie
  • Portii: 8 borcane mici (200g)

Ingrediente

  • 2 kg cirese roz
  • 1,5 kg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sucul de la 1 lamaie mare
  • putina coaja de lamaie razuita
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de amidon

Preparare

  1. Se scot samburii de la cirese. SANYO DIGITAL CAMERA
  2. Se pune zeama de lamaie peste cirese.
  3. Intr-o oala incapatoare se pun 300 ml de apa si se pune oala pe foc mic.
  4. Se adauga zaharul normal si cel vanilat.
  5. Se amesteca pana se topeste zaharul.
  6. Se adauga coaja de lamaie rasa.
  7. Se lasa sa se ingroase putin siropul si apoi se adauga ciresele (eu pun cam 1 kg jumatate initial si restul de cirese le pun spre sfarsit).
  8. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute. SANYO DIGITAL CAMERA
  9. Se opreste focul, se acopera cu un tifon si se lasa sa se odihneasca peste noapte.
  10. A doua zi se fierbe iar, se adauga amidonul si se mai lasa putin pana se ingroasa compozitia.
  11. Se incearca  pe o farfurie (se pune putina compozitie si se asteapta sa se raceasca. daca devine gelatinoasa este ok). Inainte cu 15 minute de final eu adaug si restul de cirese.
  12. Se pune dulceata in borcanele sterilizate si uscate.
  13. Se pun capacele si se intorc borcanele invers aproximativ 20 de minute.
  14. Intr-o tava punem apa si asezam borcanele in pozitie normal.
  15. Se pune tava in cuptor 15 minute sa se formeze vidul.
  16. Se scot borcanele si se pun in prosoape. SANYO DIGITAL CAMERA
  17. Se acopera f bine si se lasa asa aproximativ 24 de ore.
  18. Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat.

 

Daca ti-a placut reteta apreciaza-ne pe Facebook [zilla_social]