- Reteta: originala
- Dificultate: medie
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- Crema de branza Philadelphia
- Frisca
- esenta de vanilie
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 borcan Nutella
Preparare
- Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
- Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
- Se bat albusurile spuma pana spuma face turturi cand ridicati telul.
- Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
- Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
- Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
- Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa