feb. 22, 2015
1829 Views

Prajitura Deliciu de Weekend cu bezea si ciocolata

Written by
  • Reteta: originala
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (5) Deliciu de Weekend (21) Deliciu de Weekend (57)

 

Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *