Clatite banatene ca la Ana Lugojana

  • Reteta: traditionala
  • Dificultate: mare
  • Portii: 8 clatite

Ingrediente:

Clatite:

  • 300 g faina
  • oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • putin lapte
  • putina apa minerala

Umplutura de branza de vaci:

  • 200 g Branza de vaci proaspata (daca nu aveti proaspata puteti sa folositi si razuita)
  • 1 ou,
  • 3 linguri zahar,
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 2 linguri de smantana (sau crema de branza)
  • stafide (optional)

Crema de galbenus

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie.
  • 250 g smantana cu peste 20% grasime
Ingrediente bezea
  • 5 albusuri
  • 300 grame zahar tos
  • 25 g amidon (1 lingura)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie (esenta, seinte de pastaie sau zahar vanilat)
  • 1 linguta otet

Mai aveti nevoie de putin unt sa ungeti formele inainte sa asezati clatitele.

Preparare

  1. Clatitele 
    • Se pregateste compozitia de clatite amestecand toate ingredientele pana compozitia devine o smantana groasa
    • Am facut 7-8 clatite pe o tigaie intinsa folosind cate o picatura de ulei pentru fiecare clatitaclatite deliciu
  2.  Umplutura de branza de vaci:
    • Branza de vaci proaspata se amesteca cu oul, zaharul, cateva picaturi esenta de rom si smantana + stafidele
  3. Crema de galbenus
    • Galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie le-am batut cu telul pana au devenit ca o crema.
    • Am pus apoi smantana cu peste 20% grasimecrema de galbenus
  4. Bezeaua
    • Albusurile se pun in castronul de la mixer (f curat si uscat)
    • Se porneste mixerul la viteza mica si se bat albusurile 5 min
    • Se adauga praful de sare
    • Se mixeaza inca 5 minute pana albusurile devin o spuma alba
    • Se adauga zaharul treptat. Nu adaugati zahar pana nu s-a topit cel precedent (aprox 3 minute)
    • Dupa ce ati pus tot zaharul mariti viteza si mai bateti inca 5 minute
    • Adaugati otetul, amidonul si vanilia
    • Mixati la viteza medie – mare inca 15 minute
  5. Pregatirea Clatitelor banatene Ana Lugojana
    • Am uns un vas termorezistent cu unt
    • Am umplut clatitele cu crema de branza cu stafide si le-am impaturit. Le-am asezat frumos in vas una langa alta.
    • Am taiat cateva bucatele mici de unt deasupra clatitelor
    • Am turnat crema de galbenus
    • Am asezat apoi bezeaua
    • Am dat la cuptor la foc mic pana s-a rumenit bezeaua foarte frumos (2 ore) Clatite banatene ca la Ana Lugojana Clatite banatene ca la Ana Lugojana

Din bucatarie, in timpul pregatirilor:

Summary
recipe image
Recipe Name
Clatite banatene "Ca la Ana Lugojana"
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)