May 1, 2017
1173 Views

Ciorba de oase

Written by
banner

Reteta de ciorba din oase de porc

Ingrediente:

  • un ciolan de porc (afumat sau neafumat)
  • 4 Coaste de porc cu putina carne pe ele
  • 3 morcovi
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei capia
  • 4 cartofi mici
  • 1 telina cu frunze
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri delicat de legume
  • 1 ceasca de orez
  • 3 linguri ulei
  • verdeata
  • bors, lamaie sau otet
  • sare, piper

Preparare

  1. Se spala bine oasele de porc si ciolanul
  2. Se pun la fiert intr-o oala (cam 2 ore)
  3. Dupa 1 ora se adauga jumatate din telina
  4. dupa ce s-a fiert carnea se scot coastele si ciolanul din zeama si apoi se desprinde carnea de pe oase
  5. Eu am mai lasat si cateva oase
  6. Grasimea de pe ciolan se arunca
  7. Zeama se strecoara si se pastreaza
  8. Morcovul, ceapa si ardeiul se taie cubulete
  9. Se pun la calit in putin ulei
  10. Se adauga cartofii taiati cubulete, apoi carnea si zeama
  11. Se adauga telina si pastarnacul
  12. se lasa la fiert pana se fierb legumele
  13. Se adauga orezul si delicatul si se mai fierbe 15 minute
  14. Se verifica daca s-a fiert orezul apoi se acreste ciorba cu bors, lamaie sau otet
  15. se opreste focul si se acopera cu un capac
  16. Se toaca verdeata si se pune pe deasupra
  17. Se poate manca cu smantana
Summary
recipe image
Recipe Name
Ciorba de oase
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Article Categories:
Retete Ciorbe / Supe
banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meniu