• Reteta: clasica
  • Dificultate: medie
  • Portii: o oala de 4 l

Ingrediente:

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi dati pe razatoare
  •  4 linguri mazare fiarta
  • 3 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 ardei capia rosii
  • cateva crengute marar/ patrunjel
  • cateva bucati de pui
  • o telina
  • taietei
  • o conserva de rosii cubulete
  • bors

Preparare:

  1. Carnea se fierbe impreuna cu telina toccata cubulete. Se ia spuma in timpul fierberii. dupa ce s-a fiert se strecoara si se pastreaza zeama si bucatile de carne, separate
  2. Intr-o oala de ciorba se caleste ceapa si morcovul tocate. Se adauga putina sare. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga zeama de la carne.
  3. Se adauga legumele taiate cubulete: dovlecelul, ardeiul, cartofii
  4. Cand s-au fiert legumele se adauga mazarea
  5. Se adauga bucatile de carne
  6. Se adauga conserva de rosii si zeama din conserva
  7. Borsul se amesteca intr-un castronel cu cateva linguri de zeama, apoi se adauga in ciorba
  8. Se pune 1 cuib de taietei
  9. Se mai lasa sa fiarba 1 min
  10. Se adauga patrunjel sau marar