• Reteta: clasica
  • Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 ciolan afumat
  • 3 conserve de fasole (alba si neagra)
  • 3 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras
  • 3 cepe medii
  • 3 linguri pasta de rosii
  • cimbru, sare, piper
  • 2 lingurite boia
  • cateva codite de patrunjel

Preparare:

  1. Ciolanul se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu capac.
  2.    ciolanfiert
  3. Se lasa la fiert doua ore. Spre sfarsit se arunca in apa si coditele de patrunjel
  4. Ceapa se taie marunt si se caleste in tigaie 2 minute.
  5. Se adauga morcovii taiati feliute, ardeiul gras si capia, taiat cubulete.
  6. legumeciolan
  7. Se calesc toate legumele inca 3 minute.
  8. Se  adauga doua lingurite de boia si pasta de tomate, se amesteca si se mai lasa pe foc 1 minut.
  9. legumeciolan2
  10. Se transfera legumele calite in vasul roman.
  11. legumevas
  12. Se pun deasupra boabele de fasole din conserve, strecurate.
  13. fasolevas
  14. Peste legume puneti doua polonice din zeama in care a fiert ciolanul
  15. Vasul roman se aseaza in cuptor aproximativ jumatate de ora pana fierb legumele
  16. Se scoate vasul roman de la cuptor, se aseaza ciolanul deasupra, se pune capacul si se mai lasa la cuptor inca 20 de minute pana se rumeneste