• Reteta: clasica
  • Dificultate: medie

Ingrediente

  • 500 g carne de porc sau/și vită
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă mare
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 100 g făină
  • sare
  • piper
  • ulei pt prăjit

Preparare:

  1. Dovleceii se spală, se curăță, se înlătură cotoarele și se dau pe răzătoarea mare.
  2. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
  3. Morcovul și cartoful se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică.
  4. Cățeii de usturoi se curăță și se pisează.
  5. Mărarul și pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.
  6. Amestecăm carnea cu legumele pregătite mai sus, cu ouăle și verdeața tocată.
  7. Chiftelute (1)

    Chiftelute (1)

  8. Punem faina cernută și amestecăm până la omogenizare.
  9. Condimentăm cu sare și piper.
  10. Formăm chifteluțe de mărime potrivită.
  11. Se prăjesc în ulei fierbinte pe ambele părți.
  12. Chiftelute

    Chiftelute