Se prepara Chiftele conform retetei

Ingrediente sos:

  • 250 ml bulion
  • 120 ml supa de pui
  • 2 linguri rase faina
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 foaie dafin
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper negru
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei

Preparare

  1. Intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul.
  2. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit.
  3. Se calesc pana ceapa devine sticloasa
  4. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime.
  5. Adauga bulion si supa, amestecand cu lingura de lemn
  6. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta.
  7. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura), mai adaugati putina supa.
  8. Strecurati sosul printr-o sita fina
  9. Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul.
  10. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute.
  11. Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna.
  12. Puneti capacul pe cratita si lasati sa se odihneasca 15 min