• Reteta: rafinata
  • Dificultate: mica
  • Necesar:
    • Robot pentru maruntit biscuitii, briosele si cerealele
    • O forma cu pereti detasabili pentru aranjat prajitura
    • Bol pentru preparat crema
    • Ibric cu fund dublu pentru preparat jeleul

 Ingrediente:

Blat:

  •  100 g biscuiti
  • 1 foaie blat cacao sau 5 briose de cacao
  • cereale crunchy
  • 100 g unt (topit)
  • 10 linguri lapte

Crema de branza:

  • 250 ml frisca grasa batuta
  • 300 ml crema de branza fina
  • 250 g mascarpone
  • vanilie
  • 150 g zahar

Jeleu de zmeura:

  • 300 g zmeura proaspata sau 400 congelata
  • 50 g zahar
  • 50 g (2 linguri) amidon


Preparare:

  1. Se macina biscuiti, blatul sau briosele si cerealele la robot.Cheesecake cu jeleu zmeura
  2. Untul si laptele se amesteca cu praful macinat pana ce devine o compozitie lipicioasa.
  3. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza blatul de biscuiti care se taseaza cu lingura. Se da la frigider.
  4. Se amesteca crema de branza, mascarpone cu zaharul si vanilia pana se formeaza o pasta.
  5. Se adauga frisca si se amesteca pana devine o spuma pufoasa.
  6. Se pune crema peste blatul de biscuiti si se lasa la frigider cel putin 3 ore
  7. Se pune intr-o craticioara putina apa si zmeura
  8. Se adauga zaharul.
  9. Se lasa pe foc 10 minute.
  10. Amidonul se amesteca cu putina apa si se pune peste.
  11. Se amesteca pe foc mic pana compozitia incepe sa se ingroase
  12. Se lasa compozitia sa se raceasca foarte bine si apoi se pune peste spuma de branza.Cheesecake cu jeleu zmeura Cheesecake cu jeleu zmeura
Summary
recipe image
Recipe Name
Cheesecake cu mascarpone si zmeura
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)