• Reteta de carne si carnati la garnita
  • Reteta: Traditionala, Olteneasca
  • Aceasta reteta veche este de pe timpul cand taranul roman nu avea congelator pentru a pastra carnea
  • Garnita se tine afara, la rece
  • In acest fel carnea se poate pastra si cateva luni

Ingrediente

  • carne afumata taiata bucati (pulpa, ceafa)
  • carnati afumati
  • untura

Preparare:

  1. Carnea afumata se sareaza foarte bine si se lasa la rece 4-5 zile
  2. In ceaun se pune untura cam jumate, se lasa sa se incinga si se prajesc carnatii si bucatile de carne.
  3. Dupa ce s-au prajit se scurge untura intr-o cratita mai mare.
  4. Se aseaza in garnita carnea intercalata cu carnatii si apoi se pune untura peste
  5. Carnea si carnatii trebuie sa fie acoperita de untura.
  6. Cand doriti sa mancati, scoateti carnea sau carnatii si prajiti in ceaun
  7. carne si carnati la garnita

    carne si carnati la garnita

  8. In garnita, untura trebuie sa acopere carnea permanent