• Reteta: pescareasca
  • Dificultate: mica

Ingrediente:

  • Peste caras
  • 1 lingura de malai
  • 1 lingura de faina
  • putina sare

Mujdei:

  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • cateva frunze de patrunjel
  • o lingurita suc de lamaie

Preparare:

  1. Carasul se curata de solzi si in interior.
  2. Se sareaza si se lasa in frigider aproximativ o ora.
  3. In acest timp se prepara mujdeiul
  4. Catei de usturoi si sarea se faramiteaza cu un pisalau de lemn
  5. Dupa ce usturoiul devine o pasta se adauga uleiul putin cate putin, in timp ce se amesteca cu pisalaul de lemn
  6. Se adauga sucul de lamaie
  7. Consistenta usturoiului ar trebui sa fie o crema uleioasa dar inchegata.
  8. Se adauga frunze de patrunjel
  9. Se poate adauga apa, in cazul in care vi se pare prea puternic
  10. Se scoate pestele din frigider
  11. Se face un amestec dintr-o lingura de malai si o lingura de faina
  12. Se trece carasul prin acest amestec si se prajeste in tigaie cu mult ulei pana se rumeneste pe ambele parti

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Caras prajit cu mujdei
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)