•  Reteta: arabeasca
  • Dificultate: mica
  • Portii: pentru 2 persoane

Ingrediente:

  • Iaurt gras (eu folosesc de vaca si bivolita)
  • Ulei de masline
  • Sumac

Preparare

  1. Iaurtul se pune intr-un tifon (eu folosesc o panza de tifon patrata 50*50 cm dimensiuni). Se aduna cele 4 colturi ale tifonului si se leaga doua cu doua. Se aseaza intr-un cilindru inalt iar nodul trebuie sa ramana afara…in asa fel incat tifonul sa nu atinga fundul vasului pentru ca iaurtul sa aiba loc sa se scurga.
  2. Vasul se pune in frigider aproximativ 2 zile.
  3. Dupa doua zile se scoate branza din tifon si se amesteca cu ulei de masline.SANYO DIGITAL CAMERA SANYO DIGITAL CAMERA
  4. Se poate folosi ca aperitiv presarat cu sumac sau in sandwich de lipie cu ardei gras sau masline
 
Daca ti-a placut reteta apreciaza-ne pe Facebook [zilla_social]